Salonul Calului devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitatiei din Romania

Topicuri: , ,

September 29 (Monday), 2014toOctober 5 (Sunday), 2014

 A treia ediţie propune în premieră două zile de spectacol ecvestru şi şase zile de concursuri internaţionale de echitaţie de înalt nivel

 

A treia ediţie a Salonului Calului – Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activităţilor sportive, de divertisment şi de show ecvestru din România, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitaţiei, graţie noii sale formule mai ample, mai versatile şi foarte creative. Evenimentul reia dubla formulă consacrată la primele două ediţii, însă propune în premieră două zile de spectacol ecvestru (week-end-ul 27-28 septembrie), respectiv un maraton competiţional dedicat disciplinelor echitaţiei: 6 zile de concursuri naţionale şi internaţionale de echitaţie de înalt nivel (29 septembrie -5 octombrie).

Salonul Calului a pregătit, şi de această dată, un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobații, voltije, “Pas de deux” – dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, demonstraţii de ponei cu copii, proba sportivă “Ride & drive”, unde masinile şi caii se întrec în viteză şi frumuseţe, concursul cu premii “Cel mai frumos costum retro de la hipodrom”, Cupa Salonul Calului etc. Agenda include şi câteva programe în premieră: demonstraţie ecvestră şi moto sau spectaculosul “Şut şi gooooool!…din şa!” – meci de polo călare, curse de trap şi de galop, demonstraţie de atelaje în nocturnă, demonstraţii Gighit etc.

În perioada 29 septembrie -5 octombrie, partea competiţională a Salonului Calului ridică semnificativ standardele sportive ale echitaţiei din România, prin Concursul internaţional de sărituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar şi prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour. De asemenea, se va da startul unui concurs devenit tradiţional: Concursul internaţional de sărituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucureşti – Bucharest Grand Prix, aflat la a patra ediție consecutivă. La startul modulului competiţional şi-au anunţat prezenţa în jur de 100 de cai din ţară şi din Europa, dar şi specialişti de prestigiu precum arbitrul internaţional Gilbert Rémy (Luxemburg), un vechi susţinător al Salonului Calului. În perioada 29 septembrie-1 octombrie, clubul va găzdui un modul intermediar dedicat prezentărilor de cai şi de produse ecvestre specifice, precum şi pregătirilor pentru primirea sportivilor internaţionali.

“A treia ediţie a <Salonului Calului> este deplina confirmare şi consacrare a unui eveniment complex şi ambiţios în România, care s-a transformat pe parcurs, aşa cum ne-am dorit încă din faza de proiect, într-un brand românesc original şi provocator. Faţă de primele două ediţii, să le spunem de familiarizare a publicului cu frumuseţea sportului nobil, am conceput această a 3-a ediţie ca pe un regal al sportului ecvestru. Manifestările de înalt nivel competiţional aflate în pregătire pentru ediţia a treia, respectiv Concursul internaţional de sărituri peste obstacole creditat FEI CSI*, Bucharest Grand Prix – Marele Premiu al Municipiului Bucureşti, aflat la a 4-a ediţie, anvergura tehnică şi nivelul ridicat al probelor şi al concurenţilor invitaţi la această ediție consacră Salonul Calului ca platformă sud-est europeană a echitaţiei sportive“, a declarat dr. Ozana Moraru, preşedintele clubului Equestria (foto).

Organizat de clubul de echitație Equestria din Tâncăbeşti (Snagov), Salonul Calului şi-a propus să consacre în România un model ce are temă de inspiraţie faimosul Salon du Cheval din Paris.

Partenerii tradiţionali ai evenimentului sunt, ca şi la ediţiile anterioare: Friedrich Wilhelm Raiffeisen, Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Farmexpert, Romelectro, Jockey Club Român etc.

Parteneri media: Antena 3, Gazeta Sporturilor, Ziare.com, Business24.ro, Luxury, Photo Magazine, City Compass, Romania-Insider.com, The Money Magazine, The Intelligent Life – The Economist, Tonica, Senso Tv, totuldespreanimale.ro, dalar.ro.

 

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 50 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, şi deţine 55 cai (25 proprii şi 30 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii şi aduţti, și amatori sau profesionişti. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiţionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

www.equestria.ro

www.salonulcalului-equestria.ro

 

 

 

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

-sigara
elektronik sigara
ukash
ucuz bilet